• Detta evenemang har redan ägt rum.

Gudstjänst: 2:a söndagen efter trettondagen

19 januari 11:00 - 12:00

2:a söndagen efter trettondagen

Livets källa

11.00 Gudstjänst. Larsåke W Persson, pastor i Kyrkan vid Brommaplan, Ingegerd Danielsson. Sång: Daniel Åkerman

Larsåke W Persson: Fyra goda råd ur predikan i Abrahamsbergskyrkan den 19 jan 2020

1.  Våga bryta dina religiösa vanor och pröva några främmande brunnar, kanske i grannkyrkorna i Bromma, och försök att upptäcka vad som är lika i olikheterna.

2. Pröva vattnet i brunnen, att det är rent och släcker din törst på längre sikt, inte bara ger tillfällig lindring så att snabbt blir törstig igen och aldrig riktigt tillfredsställd. Annars kanske du ska söka vidare. Var kräsen!! Livet är för dyrbart för att man ska nöja sig med något mindre än man verkligen behöver.

3. Spring inte omkring, hit och dit bland olika brunnar; bättre är att stanna där du är, men borra djupare tills du finner en källa som rinner upp till evigt liv.

Livets källa och grundvatten är samma överallt, under alla bibelöversättningar och kyrkliga ritualer. I varje tradition finns djupa källsprång.

4. Drick ur källan, det måste du göra själv. Spegla dig inte i den som Narcissus gjorde,  han som blev så förtjust i att känna igen sin egen spegelbild att han drunknade i den. Nej, drick av källan så att du får liv.  Praktisera, beundra inte.

Gudstjänst: 2:a söndagen efter trettondagen

Datum: