Rutiner för att minska smittspridning, med anledning av coranapandemin 2020,  gällande gudstjänster och övriga samlingar i Abrahamsbergskyrkan

Syfte: Att minska smittspridning

Allmänt: Följa Folkhälsomyndighetens och regeringens rekommendationer och beslut.

Inför gudstjänster/samlingar:

• Lappar med uppmaning att tvätta händer och att hålla avstånd ska finnas synliga för alla!
  • Handsprit vid ingång och andra lämpliga platser.
  • Ansvariga mötesvärdar/ledare som har koll på antalet ska utses. Max 50 personer.
  • Komma överens i förväg inom gruppen ansvariga vem som kommunicerar detta med dem som kommer efter att det redan är 50 personer på plats.
  • I kyrksalen sitter vi på varannan bänk alternativt i sicksack på varje bänk. Sittplatser ska märkas ut. Mötesvärdar som ansvarar för detta ska utses. Minst 1 meter avstånd mellan sällskap.
  • I andra lokaler ska också stolar och bord placeras så att det är minst 1 meter mellan sällskap.
  • Planera så att ingen kö uppstår. Tänk särskilt på in-/utpasseringar till både lokalen och kyrkan. Utse gärna värdar med särskilt ansvar för in- och utpasseringar.

Vid alla samlingar gäller att hålla avstånd. Ledare och andra funktionärer håller uppsikt på detta.

Maxantal är 50 personer i alla samlingar!  (I mindre lokaler måste antalet anpassas till yta.)

Gällande servering oavsett lokal:

• Markera med lappar i lokalen gällande handtvätt  och att hålla avstånd!
  • Sittande servering. Om det inte är möjligt att servera vid bord , portionera då till varje person på enskilda fat. Håll avstånd i kön vid ”gående servering”.
  • Ha avstånd mellan bord och begränsa antalet sittplatser vid varje bord.
  • Serveringsgrupp använder plasthandskar och har uppsikt över avstånd .