Pilgrimsvandring 11 september – Birgittavandringen

Mer information om själva pilgrimsleden finns på https://www.svenskakyrkan.se/fresta/om-pilgrimsleden

Startpunkten för vandringen är Fresta Kyrka i Upplands Väsby kl. 10.15. Vi räknar med att vara åter senast kl. 15.

Kollektivt kan man resa med buss 545 från Upplands Väsby station mot Bollstanäs med avgång 09:58 och ankomst till Fresta kyrka 10:10. Med bil tar det drygt 30 minuter från Abra och de som har möjlighet ombeds möta upp med bil vid Abrahamsbergskyrkan 09.30 för gemensam avfärd.

Hela vandringen är c:a 8 km och beräknas ta drygt 4 timmar inkl. pauser. Mycket lättgångna vägar och förberedda stigar med få backar. Om det känns långt går det bra av korta av vandringen efter knappt 6 km och då ta buss från Bollstanäs skola som är slutstation för buss 545 och går förbi Fresta kyrka till Upplands Väsby station en gång i halvtimmen.

Vi planerar för en kaffepaus efter knappt 2 km och matpausen kan vi sedan ta på utsiktsberget efter 4 km innan vi kommer till den s.k. Klippkyrkan vid Norrvikens strand. Deltagarna tar med sin egen matsäck.

Anmälan sker till Björn Danielson familjen.danielson@gmail.com eller per telefon 070-5294395 så är vi säkra att ingen blir kvarglömd eller missad.