Möt Abrahamsbergskyrkans missionär Tilda Jönsson under helgen 4-5 december i Abra!

Lördag 4 december finns hon tillgänglig för samtal och möten. I samband med ”Tankar och toner” 12.45, så får vi höra hennes tankar inför att hon i januari 2022 åker ut till Kongo-Kinshasa. Kören Bisi Kongo medverkar med sång. Mer information kommer att finnas i Reprisen och i kyrkan. Dagskassan för Reprisen kommer att gå till projektet Hälsa för alla i Kongo, det projekt som Tilda kommer arbeta med.

På söndag 5 dec 11.00 deltar också Tilda Jönsson i gudstjänst och vid kyrkkaffet. Övriga medverkande är kören Bisi Kongo, Ingalill Broman, Lasse Vallmoss. Insamling till Hälsa för alla i Kongo.

Tilda Jönsson är 29 år gammal och uppvuxen utanför Växjö. Hon beskriver sig själv som en entusiastisk, öppen och nyfiken person på att lära sig nya saker.

Så här fortsätter Tilda: Mitt intresse för internationellt arbete har vuxit sig allt starkare. Efter min första resa till DR Kongo har jag rest tillbaka flera gånger, bland annat som ledare på ytterligare en Agp29-skola. Därefter flyttade jag till Stockholm för att studera till sjuksköterska. Under mina studier fick jag möjligheten att skriva min kandidatuppsats om malaria i grannlandet Republiken Kongo och att praktisera på ett sjukhus i Tanzania.

Jag har nu arbetat tre år som sjuksköterska på olika sjukhus, bland annat på två kirurgiska avdelningar och på en infektionsavdelning. För två år sedan flyttade jag tillbaka till Växjö. Jag är aktiv i Equmeniakyrkan Växjö och brinner för det internationella arbetet och för barn- och ungdomsverksamheten. Scouterna ligger mig varmt om hjärtat och jag har varit engagerad som scoutledare i Växjö och i Abrahamsbergskyrkan i Stockholm. I början av 2022 kommer jag att skickas ut som missionär med inriktning hälso- och sjukvård till DR Kongo. Den evangeliska kyrkan i Kongo, CEC (Communauté Evangélique du Congo), har efterfrågat ett stöd för kyrkans sjukvårdsdepartement som samordnar alla sjukhus och vårdcentraler. Att stödja sjukvårdsdepartementet kommer bli min huvudsakliga uppgift i Kongo. Jag ser fram emot att få lära mig mer om hälso- och sjukvården i Kongo, att få bidra med min erfarenhet och kunskap och att få fortsätta bygga relationer med människorna där. (Denna information är hämtad från Equmeniakyrkans hemsida.)

Tilda Jönsson kommer vara Abrahamsbergskyrkans missionär (ihop med fler församlingar) under hennes tid i Kongo