Välkommen till Kyrkornas globala vecka 16–20 november i Abrahamsbergskyrkan och Västerleds församling. Vi anknyter till FN­-målen för hållbar utveckling och sätter klimatet i fokus.

Lyssna på föredrag med Joel Halldorf, Maria Brunander och Lena Bergström. Lär dig mer om Fridays for future. Fullständingt program: Globala veckan 2022

Klimatnödläge

Onsdag 16 november

13.00 Mitt på dagen-träff i Abrahamsbergskyrkan, , Bävervägen 45.

Klimatnödläge och Nätverket Preachers for future. Lena Bergström, pastor, evangelist och pilgrim. Kaffeservering.

 

”En besjälad värld”

Onsdag 16 november

18.00 Mässa i S:t Ansgars kyrka, Vidängsvägen 11.
18.30 Kaffe och smörgås serveras.
19.00 Församlingshuset, Vidängsvägen 11.
”En besjälad värld” – föredrag med Joel Halldorf, professor i kyrkohistoria, författare, debattör och skribent i bland annat Expressen. Om ett andligt perspektiv på naturen och vad det kan betyda i relation till arbetet för klimatet.

Klimaträttvisa i ett internationellt perspektiv

Torsdag 17 november

19.00 Abrahamsbergskyrkan.
Vad innebär klimatnödläget för Sverige och världen? Föredrag med Maria Brunander, medarbetare på Equmeniakyrkans internationella­ avdelning.

Fridays for future

Söndag 20 november

16.00–19.00 i Abrahamsbergskyrkan.
16.00 Buffé, anmälan senast 16 november till: abra@abrahamsbergskyrkan.se
17.00 Föredrag med Samuel Hall, Fridays for future. Den 20 augusti 2018 satte sig Greta Thunberg utanför riksdagshuset i Stockholm men en skylt med budskapet: Skolstrejk för klimatet. Sedan dess har tusentals samlats under namnet Fridays For Future, en global rörelse som strejkar varje fredag för att politiker och makthavare ska ta sitt ansvar för en klimaträttvis framtid. Men vilka utmaningar möter man som ung aktivist? Hur kan du som vuxen allierad hjälpa till i ungas kamp?
18.00 Allsång med Internationella solidaritetssånger.

 

Alla aktiviter under veckan är kostnadsfria. Vill du ge en frivillig gåva föreslår vi detta projekt för bättre miljö i världen.

Jord- och skogsbruk i miljöprojekt i Kongo Brazzaville
Var med och bidra till att återplantera skog till 1 000 000 hektar mark, där tidigare avverkan av skogen har brutit ned den ekologiska mångfalden. Equmeniakyrkans samarbets-kyrkas utvecklingsorgan bedriver projektet i två områden västerut från huvudstaden Brazzaville.
I orterna Nkayi och Loutété planteras både skogsträd och fruktträd för att framöver ge både mat och en kommande ekonomisk avkastning.

Ge en gåva: Swish 123 030 0384 (Abrahamsbergskyrkan),
skriv ”Globala veckan” i meddelandet.

 

Kyrkornas globala vecka i Abrahamsbergskyrkan och Västerleds församling samordnas med Studieförbundet Bilda samt Bromma ekumeniska råd, BER.