I år firar Helgmålsringning i SVT 50 år. Abrahamsbergkyrkan har fått äran att medverka i två program under våren. Carin Dernulf, Equmenias generalsekreterare leder bönen som spelas in vid klockstapeln.

– Det känns viktigt att få vara med och förmedla hopp och tro in i den här tiden när så mycket skakar. Jag har den senaste tiden upplevt, både hos mig själv och människor jag möter, ett större behov att få tala om existentiella frågor. Jag ser fram emot att få vara med och bidra in i det samtalet och få peka på den Gud som ska bibeln säger ska bevara vår utgång och vår ingång från nu och till evig tid, säger Carin Dernulf Equmenias generalsekreterare.

Helgmålsringning sänds på lördagar i SVT1 samt på webb-tv:

TV Tablå

SVT1 kl.17:50 18 april

SVT1 kl.17:50   2 maj

SVT Play

Välkommen att delta direkt från tv-soffan eller via webben.

Visste du att …

Kyrkklockor ringer i Sverige vanligtvis kl.18.00 på lördagar och helgdagsaftnar. Enligt bibeln börjar med aftonen i enlighet med Första moseboks första kapitel: “Och det vart afton och det vart morgon den första dagen”. I anslutning till ringningen hålls ibland en andakt kallad “helgmålsbön” (Källa: Wikipedia).

Helgmålsringning i SVT firar 50 år i år och har sänds sedan 1970 varje lördag. Programmet är ett av de äldsta som sänds i SVT sedan TV:s introduktion1956. (Källa: SVT)