För tre månader sedan landade vi i Kongo, jag, Frida, Ida och Amanda. Det var inte första gången för någon  av oss i detta vackra, varma och livliga land. Men i Kongo är ingen dag den andra lik. Vi har blivit välsignade  med nya upplevelser, ny kunskap och många möten med gamla och nya vänner. 

Våra sista veckor i Luozi var givande. Vi spenderade mest tid på sjukhuset för att fördjupa våra projekt. Vi  fick också möjlighet att besöka några vårdcentraler och ett litet sjukhus i en by nordväst om Luozi. Den sista  veckan i Kinshasa ägnades åt att sammanfatta tiden som varit, träffa vänner en sista gång och handla lite  inför tjejernas hemfärd. 

Nu har Frida, Ida och Amanda åkt hem till Sverige. Jag har blivit kvar i Kinshasa lite längre än det var tänkt  från början på grund av möten. Mot slutet av veckan kommer jag att återvända till Luozi. Där fortsätter  arbetet som missionär och sjuksköterska tillsammans med Hervé och Clara och CEC-kyrkan. 

Jag vill säga tack till alla som på olika sätt har gjort resan möjlig för oss. Tack för alla böner och tankar och  bidrag. Och tack till Frida, Ida och Amanda som gjorde mina första tre månader som missionär i Kongo  oförglömliga! 

Vi fyra har spelat in en tackfilm till våra stödförsamlingar. Vissa församlingar har redan fått den, men jag har  inte lyckats skicka den till alla ännu, så jag tänkte försöka skicka den nu. Visa gärna för församlingen när  tillfälle ges. 

Be gärna för 

– våra fortsätta relationer och samarbeten mellan Equmeniakyrkan och de tre samfunden i de båda  Kongoländerna. 

– Frida, Ida och Amanda och deras stundande jobb i Sverige, och att de ska få möjlighet att landa i alla  intryck från Kongo. 

Med varma hälsningar från Kinshasa, 

Tilda Jönsson 

 

Missionär och sjuksköterska i Demokratiska republiken Kongo 

För att se lite fler bilder, titta gärna in på bloggen  

nursetilda.wordpress.com 

 

För er som har Instagram finns det också fler bilder på  

@nurse_tilda (mitt konto), @deikongo (missionsvolontärerna) och @kieseikongo (familjen Kiese). 

Vårdcentralen på kyrkans område i Luozi. Tillsammans med hälsovårdsdepartementet i CEC.

 

Tilda Jönsson är sänd av Abrahamsbergskyrkan (och andra församlingar) som missionär till Kongo. Vi ber om Guds välsignelse över henne och hennes resa och det hon kommer göra och uppleva där.