Mitt på dagen träffar i Abrahamsbergskyrkan Bromma

Varje onsdag kl. 13:00 (under terminerna) träffas daglediga för att vara med om 1½ timmes gemenskap med varierande program. Det kan vara föredrag, musik, allsång, poesi, med mera – eller ibland en utflykt. Träffarna inleds med en kort andakt och fika – och i många fall av även en kort stunds musik för reflektion och samling före det. Lista över planerade program per datum finns nedan. De ordnas av Abrahamsbergskyrkans Seniorer (AbraSenior) och är populära, med 25–50 deltagare varje gång.

Adress och ingång till den lokal som AbraSenior använder för mitt på dagen träffarna är Bävervägen 45 (se ”Hitta till oss”), backen upp till andra sidan av kyrkobyggnaden och första ingången till höger. För den som kommer med bil finns parkeringsplatser normalt vid uppfarten men också högst upp i nivå med entrén utan trappor.

Alla som kan är välkomna att delta i mitt på dagen träffarna, medlem och inte medlem.

Läs mer om AbraSenior

Vårprogram för Abrahamsbergskyrkans Seniorer (AbraSenior) 2022

Januari

12 Onsdag 13:00 Musik och sång i senior gemenskap – Thore Kennestad och Lena Liman.

19 Onsdag 13:00 Samtal om tron i livet – Lasse Vallmoss ledare, pastor i Abrahamsbergskyrkan.

26 Onsdag 13:00 Årsmöte 2022 – Abrahamsbergskyrkans Seniorer (AbraSenior).

Februari

2 Onsdag 13:00 Samtal med barn – Petter Iwarsson, psykoterapeut och kurator, Stockholm.

9 Onsdag 13:00 Mina andliga mödrar – Lasse Vallmoss, pastor i Abrahamsbergskyrkan.

16 Onsdag 13:00 Vägen jag fann – från ateism till karismatiska möten och biståndsarbete – Ivar Lundgren, journalist, författare mm, Sollentuna.

23 Onsdag 13:00 En månad i Antarktis – Ove Andersson, Johanneshov.

Mars

2 Onsdag 13:00 Vandring i Abrahamsbergskyrkans närområde.

4 Fredag OBS! 13.00 Ekumenisk samling på Världsböndagen – Famnen, Bromma församling Stopvägen 120, Bromma

9 Onsdag 13:00 Seniorer i daglig rörelse – Gabriella Beckvid Henriksson, leg. sjukgymnast och idrottslärare, Bromma.

16 Onsdag 13:00 Bilda – samarbete i pandemi, nutid och framtid – Lena Frisell och Hanna Westh, verksamhetsutvecklare och kontaktperson på Bilda..

23 Onsdag 13:00 Psalm och visa i vårtid – Musikerna Britta Ingemarsdotter och Daniel Forsberg, Hässelby.

30 Onsdag 13:00 Musikterapi för svårt sjuka barn – Lena Uggla, Astrid Lindgrens Barnsjukhus

April

6 Onsdag 13:00 Blomsterarrangemang och förslag till balkongplanteringar – Floristen Maria Dahl, Stockholm.

13 Onsdag 13:00 Samling med nattvard i stilla veckan.

20 Onsdag 13.00 Att jobba med långtidsfångar – t.ex. Kumla och SanQuentin, San Fransisco, USA – Jan Jönsson, skådespelare och regissör

27 Onsdag 13.00 Vårfest! Anmälan senast en vecka före, 20/4.

Maj

4 Onsdag 13.00 Visa och dikt – Gotlandsdiktaren Olof Schwan med ensemble. Medverkande: Olof Schwan och Linda Carlberg sång och recitation, Stefan Carlberg piano, Mikael Ljungström klaviaturer.

11 Onsdag 13.00 Vandring runt kyrksjön – Promenad och medhavd matsäck.

18 Onsdag 13.00 Samtal om tron i livet – Lasse Vallmoss, pastor i Abrahamsbergskyrkan.

25 Onsdag 13.00 Utflykt till Kvarnvikens Kvarn och Såg i Grinsta naturreservat – Mjölnaren Björn Mellström informerar och guidar.

1 Onsdag 13.00 Säsongsavslutning med Boule och Bulle – vid klockstapeln.

============================

Jag önskar få info om AbraSenior

(Ett bekräftelsebrev kommer att skickas till nedanstående e-postadress)