Mitt på dagen träffar i Abra

Varje onsdag (under terminerna) kl.13.00, träffas daglediga för att vara med om 1½ timmes gemenskap med varierande program.

Det kan vara föredrag, musik, allsång, poesi, m.m.

Träffen inleds med kort andakt och fika, innan dagens program tar vid. Samlingarna är populära och samlar 25-50 besökare. Träffarna ordnas av Abrahamsbergskyrkans RPG grupp. RPG står för Riksförbundet Pensionärs Gemenskap och är en ideell och partipolitiskt obunden pensionärsorganisation som vill visa omsorg om människan utifrån kristna värderingar. Alla är välkomna, medlem och inte medlem i RPG, pensionär eller du som är ledig på dagtid.

Program HT 2019

onsdagar kl 13.00

AUGUSTI

21     Kovikendagen Kl.12.00 Lunch med gemytlig samvaro.

Anmälan till Gunbritt T. el. Helena J. 0736 36 03 88 el. 08 585 009 09.

SEPTEMBER

6-8   Samlingshelg för församlingen och dess vänner.

För mer information, se separat folder!

11     Dagsresa till pastor Lasse Vallmos koloniträdgård i Uppsala.

Anmälan senast 4 sept. Tel. 08 80 20 70 el. 073 6360388

18     Nostalgi i Abra med skivor till kaffet. Ingrid Engback och Ulla-Lena Ingelstam.

25     Stockholmstrafiken – inifrån och utifrån. Jonas Eliasson, tidigare trafikdirektör i Stockholm.

26 (torsd.)  RPG-distriktet Sthlm/Gotland inbjuder kl. 13.00 till höstsamling i Filadelfiakyrkan, Rörstrandsgatan

OKTOBER

2       ”På upploppet”, Bönhuspojken har blivit gammal och flyttat till Stockholm. Nu är bara sista kurvan kvar!   Dikter med humor och allvar framförda av journalisten och författaren Eric Björklund.

9        Skärgårdsstiftelsen- förr och nu, med förre förvaltningschefen  Johan Ahlbom.

16       Sopplunch med samtal om tron i livet. Lasse Vallmoss, pastor

23       Lina – en musikalisk monolog. Emy Stahl, sångare och skådespelare berättar om Lina Sandells liv och diktning.

30       Namibia – ett spännande land!  Jan-Erik Mellin berättar.

NOVEMBER

6      Sånger i Allhelgonatid. Thore Kennestad och Ingrid Engback

13      Sopplunch med samtal om tron i livet. Lasse Vallmoss, pastor.

20      Cykla för jämställdhet. Ida Hennerdahl, Diakonia, om ett     cykelprojekt för flickor i Bangladesh.

27     Sånger i Advent. Musiker från Bromma folkhögskola.  Västerleds församlings seniorer från St Ansgars café inbjudna.

DECEMBER

4      Icke-våld och fredskultur, personligt och politiskt om en lång resa med Margareta Ingelstam.

11      Lucia med barnkörerna. Obs! kl. 15.00

30     Julkalas  Kl. 13.00 Knytis. Anmälan t. Gunbritt T. 0736 36 03 88