Mitt på dagen träffar i Abrahamsbergskyrkan Bromma

OBS! Med anledning av den rådande situationen sker förändringar i programmet. Fr o m november prövas i stället digitala sammankomster, så länge som inställt i kyrkan. Länk för digitalt deltagande sänds inför varje samling till medlemmar med epost. Om intresse att delta, men ingen aktuell länk, be om den i epost till abrasenior@abrahamsbergskyrkan.se  Se kalender samt information från Abras Krisgrupp för aktuell information.

Varje onsdag kl. 13:00 (under terminerna) träffas daglediga för att vara med om 1½ timmes gemenskap med varierande program. Det kan vara föredrag, musik, allsång, poesi, med mera – eller ibland en utflykt. Träffarna inleds med en kort andakt och fika. Lista över planerade program per datum finns nedan. De ordnas av Abrahamsbergskyrkans Seniorer (AbraSenior) och är populära, med 25–50 deltagare varje gång.

Adress och ingång till den lokal som AbraSenior använder för mitt på dagen träffarna är Bävervägen 45 (se ”Hitta till oss”), backen upp till andra sidan av kyrkobyggnaden och första ingången till höger. För den som kommer med bil finns parkeringsplatser normalt vid uppfarten men också högst upp i nivå med entrén utan trappor.

Alla som kan är välkomna att delta i mitt på dagen träffarna, medlem och inte medlem.

Vårprogram för Abrahamsbergskyrkans Seniorer (AbraSenior) 2021
Reservation för ändringar med också kort varsel p g a aktuella pandemirestriktioner.

Datum Dag Klockan Program

Januari
13 Onsdag 13.00 FN:s Globala Mål i Equmeniakyrkan och dess verksamhet – Anna Carin P Stenbeck från Equmeniakyrkans internationella enhet.
20 Onsdag 13.00 Medmänsklighet och hopp: Om möten med människor på flykt – Inga Johansson, Equmeniakyrkans samordnare för kyrka i samhället. Länk till Zoom-möte:

27 Onsdag 13.00 Kyrka för hela livet, där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig, dig och världen: Behov och utmaningar – Jenny Dobers, Equmeniakyrkans regionledare i Stockholm.

Februari
3 Onsdag 13.00 Populismen och de unga väljarna – Erik Amnå, professor emeritus i statskunskap vid Örebro universitet.
10 Onsdag 13.00 Samtal om tron i livet – Lasse Vallmoss, pastor i Abrahamsbergskyrkan.
17 Onsdag 13.00 Älska dig själv! Att träna med mål och mening – Erika Rosenbaum, personlig tränare, löpcoach och viktminskningscoach, Bromma.
24 Onsdag 13.00 ”Ett ord – en papperslapp”. Nils Ferlin i ord och ton. Anders Andersson, sång och recitation. Mats Nilsson, piano.

Mars
5 Fredag 13:00 Världsböndagen med ekumenisk sammankomst i Famnen, Bromma Församling.
10 Onsdag 13:00 Samtal om tron i livet – Lasse Vallmoss, pastor i Abrahamsbergskyrkan.
17 Onsdag 13.00 Tulpaner! Floristen Maria Dahl ger sina bästa blomstertips.
24 Onsdag 13.00 Härs och tvärs med rött kors och vit gubbe – Pehr Olov Persson, erfaren läkare och volontär i Abrahamsbergskyrkans Reprisen.
31 Onsdag 13:00 Nattvardsandakt i stilla veckan.