Mitt på dagen träffar i Abrahamsbergskyrkan Bromma

Varje onsdag kl. 13:00 (under terminerna) träffas daglediga för att vara med om 1½ timmes gemenskap med varierande program. Det kan vara föredrag, musik, allsång, poesi, med mera – eller ibland en utflykt. Träffarna inleds med en kort andakt och fika. Lista över planerade program per datum finns nedan. De ordnas av Abrahamsbergskyrkans Seniorer (AbraSenior) och är populära, med 25–50 deltagare varje gång.

Adress och ingång till den lokal som AbraSenior använder för mitt på dagen träffarna är Bävervägen 45 (se ”Hitta till oss”), backen upp till andra sidan av kyrkobyggnaden och första ingången till höger. För den som kommer med bil finns parkeringsplatser normalt vid uppfarten men också högst upp i nivå med entrén utan trappor.

Alla som kan är välkomna att delta i mitt på dagen träffarna, medlem och inte medlem.

Program HT 2019

onsdagar kl 13.00

AUGUSTI

21     Kovikendagen Kl.12.00 Lunch med gemytlig samvaro.

Anmälan till Gunbritt T. el. Helena J. 0736 36 03 88 el. 08 585 009 09.

SEPTEMBER

6-8   Samlingshelg för församlingen och dess vänner.

För mer information, se separat folder!

11     Dagsresa till pastor Lasse Vallmos koloniträdgård i Uppsala.

Anmälan senast 4 sept. Tel. 08 80 20 70 el. 073 6360388

18     Nostalgi i Abra med skivor till kaffet. Ingrid Engback och Ulla-Lena Ingelstam.

25     Stockholmstrafiken – inifrån och utifrån. Jonas Eliasson, tidigare trafikdirektör i Stockholm.

26 (torsd.)  RPG-distriktet Sthlm/Gotland inbjuder kl. 13.00 till höstsamling i Filadelfiakyrkan, Rörstrandsgatan

OKTOBER

2       ”På upploppet”, Bönhuspojken har blivit gammal och flyttat till Stockholm. Nu är bara sista kurvan kvar!   Dikter med humor och allvar framförda av journalisten och författaren Eric Björklund.

9        Skärgårdsstiftelsen- förr och nu, med förre förvaltningschefen  Johan Ahlbom.

16       Sopplunch med samtal om tron i livet. Lasse Vallmoss, pastor

23       Lina – en musikalisk monolog. Emy Stahl, sångare och skådespelare berättar om Lina Sandells liv och diktning.

30       Namibia – ett spännande land!  Jan-Erik Mellin berättar.

NOVEMBER

6      Sånger i Allhelgonatid. Thore Kennestad och Ingrid Engback

13      Sopplunch med samtal om tron i livet. Lasse Vallmoss, pastor.

20      Cykla för jämställdhet. Ida Hennerdahl, Diakonia, om ett     cykelprojekt för flickor i Bangladesh.

27     Sånger i Advent. Musiker från Bromma folkhögskola.  Västerleds församlings seniorer från St Ansgars café inbjudna.

DECEMBER

4      Icke-våld och fredskultur, personligt och politiskt om en lång resa med Margareta Ingelstam.

11      Lucia med barnkörerna. Obs! kl. 15.00

30     Julkalas  Kl. 13.00 Knytis. Anmälan t. Gunbritt T. 0736 36 03 88