Mitt på dagen träffar i Abrahamsbergskyrkan Bromma

OBS! Med anledning av den rådande situationen sker förändringar i programmet. Viss verksamhet sker utomhus. Se kalender samt information från Abras Krisgrupp för aktuell information.

Varje onsdag kl. 13:00 (under terminerna) träffas daglediga för att vara med om 1½ timmes gemenskap med varierande program. Det kan vara föredrag, musik, allsång, poesi, med mera – eller ibland en utflykt. Träffarna inleds med en kort andakt och fika. Lista över planerade program per datum finns nedan. De ordnas av Abrahamsbergskyrkans Seniorer (AbraSenior) och är populära, med 25–50 deltagare varje gång.

Adress och ingång till den lokal som AbraSenior använder för mitt på dagen träffarna är Bävervägen 45 (se ”Hitta till oss”), backen upp till andra sidan av kyrkobyggnaden och första ingången till höger. För den som kommer med bil finns parkeringsplatser normalt vid uppfarten men också högst upp i nivå med entrén utan trappor.

Alla som kan är välkomna att delta i mitt på dagen träffarna, medlem och inte medlem.

Vårprogram för Abrahamsbergskyrkans Seniorer 2020

Onsdagar kl 13

Januari

15Onsdag 13.00 Dagar i dur och dagar i moll.  Catharina Segerbank,kyrkoherde i Johannes församling, berättar om viktigt och tänkvärt under årets tolv månader.

22 Onsdag 13.00 Landskapsblommor i sång och musik. Sångare och musiker från Jakobsbergskyrkan i Järfälla.

29 Onsdag 13.00 AbraSeniors årsmöte.

Februari

5 Onsdag 13.00 Energi på gott och ont om behov och hållbara lösningar. Magnus Lindén, energikonsult, Sweco Energy, Stockholm.

12 Onsdag 13.00 Kommunal service, stöd och aktivitetscentra -förebyggande insatser, öppen verksamhet, biståndshandläggarens roll och biståndsbedömda insatser inom äldrevården. Besök av Anna Jepsen, Taina Huhtala och Malin Person, Bromma stadsdelsförvaltning

19 Onsdag 13.00 Musikens språk. Bengt Lundin, professor i musikteori, tonsättare mm, Göteborgs universitet.

26 Onsdag 13.00 Samling med sopplunch, gemenskap och samtal i AbraSenior.

Mars

6Fredag Obs. dagen! 13.00 Världsböndagen.                     Ekumenisk gudstjänst i Abrahamsbergskyrkan.

11 Onsdag 13.00 Tron i livet. Lasse Vallmoss, pastor i Abrahamsbergskyrkan, leder samtal om Apostlagärningarna.

18 Onsdag 13.00 Hanna Cordelia öppnar eld. Teaterpjäs om Frälsningsarméns dramatiska begynnelse i Sverige, av och med Carina Jarlsbonde, pastor i Torpa missionskyrka, Ydre.

25Onsdag 13.00 Orsaker till haveriet och räddningsinsatser vid Estonia-katastrofen 28 sept 1994. Lars Flemström, Ljugarn, Gotland.

April

1 Onsdag 13.00 Hänger hälsa, sjukdom och normal bakterieflora inom oss ihop och i så fall hur?Lars Engstrand, professor vid Karolinska institutet, Solna, om ett hett forskningsområde.

8Onsdag 13.00 Samling med nattvard i stilla veckan inför påsk. Pastor Lasse Vallmoss m.fl.

15Onsdag 13.00 Samling med sopplunch, gemenskap och samtal i AbraSenior.

22 Onsdag 13.00 Psalm och visa.Britta Ingmarsdotter, församlingsmusiker i Hässelby missionskyrka, och Daniel Forsberg.

29 Onsdag 13.00 ”Det finns alltid hopp”Naef Almezel berättar om sin väg från krigets Syrien till Stockholm.

Maj

6 Onsdag 13.00 Tron i livet.  Lasse Vallmoss, pastor i Abrahamsbergskyrkan, leder samtal om Apostlagärningarna.

13Onsdag 13.00 Min önskedikt. Tag med dinfavorit!.

20Onsdag 13.00 Vandring till, och besök vid Kvarnvikens kvarn,  intill vägen mot Kanaan-badet. Tag med eget fika!

27 Onsdag 13.00 Våravslutning med boule och bulle.