Allhelgonahelgen i Abrahamsbergskyrkan

Under allhelgonahelgen får vi minns på ett särskilt sätt våra döda. Vi smyckar deras gravar med blommor och tänder ljus som lyser upp i mörkret mellan lördag och söndag.

Allhelgona är den helg på året då vi tillsammans med människor i Sverige och i världen uppmärksammar och minns dem som lämnat det här livet. En helg då vi påminner oss om att döden finns, och drabbar oss alla. Vi påminns också om det kristna hoppet, som berättar att det finns ett liv efter döden.

I Abrahamsbergskyrkan tänder vi ljus för de i vår församlings gemenskap som har avlidit sedan förra allhelgonahelgen. Det sker på lördagen.  Och ett ljus för alla de andra, som du och jag tänker på, saknar och minns med glädje.

Tänd ett ljus i samband med helgens gudstjänster.

Ljuset lyser upp i mörkret. Ljuset gör skillnad.

Gudstjänster i Abrahamsbergskyrkan i Allhelgonahelgen 2020

Lördag 31 oktober, Alla helgons dag 11.00 Gudstjänst. Helgonen.

Ljuständning Lasse Vallmoss, Gudstjänstledning Ingrid Engback, Predikan Arne Fritzson.

Sång och musik med Helena Bäckman och Thore Kennestad.

Söndag 1 nov, Alla själars dag. Ingen gudstjänst från Abrahamsbergskyrkan.