Allhelgonahelgen i Abrahamsbergskyrkan

Under allhelgonahelgen får vi minns på ett särskilt sätt våra döda. Vi smyckar deras gravar med blommor och tänder ljus som lyser upp i mörkret mellan lördag och söndag.

Allhelgona är den helg på året då vi tillsammans med människor i Sverige och i världen uppmärksammar och minns dem som lämnat det här livet. En helg då vi påminner oss om att döden finns, och drabbar oss alla. Vi påminns också om det kristna hoppet, som berättar att det finns ett liv efter döden.

I Abrahamsbergskyrkan tänder vi ljus för de i vår församlings gemenskap som har avlidit sedan förra allhelgonahelgen. Det sker på lördagen.  Och ett ljus för alla de andra, som du och jag tänker på, saknar och minns med glädje. I gudstjänsterna får även var och en tända sitt eget ljus för sig själv och för andra, både på lördag och söndag.

Kom och var med och tänd ljus i samband med helgens gudstjänster.

Ljuset lyser upp i mörkret. Ljuset gör skillnad.

Gudstjänster i Abrahamsbergskyrkan i Allhelgonahelgen 2019

Lördag 2 nov, Alla helgons dag 11.00 Gudstjänst. Helgonen.

Ljuständning. Lasse Vallmoss.

Kören Canta felice, under ledning av Thore Kennestad.

Söndag 3 nov, Alla själars dag. 11.00 Gudstjänst med nattvard. Vårt evighetshopp.

Pastor och folkhögskollärare Göran Gustafsson, Lasse Vallmoss.

Sång: Ingrid Engback. Brassensemble.

Lasse Vallmoss