Advent i Abra!

Efterlängtade advent är här igen. Ordet advent kommer av latinets adventus, som betyder ankomst. Den som ska komma är vår och hela världens frälsare, Jesus.

Advent inleds fjärde söndagen före jul och varar till och med julafton. De fyra söndagarna fram till jul benämns första, andra, tredje och fjärde söndagen i advent. På norra halvklotet är det årets mörkaste tid och många tänder ljus i adventsljusstakar och hänger upp adventsstjärnor.

Stjärnan symboliserar Betlehemsstjärnan som visade vägen för de österländska stjärntydarna (de vise männen) till det nyfödda barnet Jesus, i stallets krubba. I dag används stjärnorna för att sprida julstämning och blir för oss en längtan till julen.

Kom till kyrkan i adventstid och förbered dig på Jesu födelse. Varje söndag 11.00.

1:a söndagen i advent. 1 dec. Gudstjänst med nattvard. Det första adventsljuset tänds. Stor adventskör sjunger. En brassensemble spelar. Vi sjunger traditionella adventspsalmer (och några nyare). Lasse Vallmoss, Ingrid Engback. Jonas Eliasson m.fl. Adventskyrkkaffe.

2:a söndagen i advent. 8 dec. Gudstjänst med internationellt fokus – Palestina och Sira skolorna. Det andra adventsljuset tänds. Adventspsalmer sjungs. Christina Molin, Lars Ingelstam m.fl. Insamling till Equmeniakyrkans internationella arbete. Kyrkkaffe.

3:e söndagen i advent. 15 dec. Vi sjunger in julen – gudstjänst. Det 3:e adventsljuset tänds. Vi får vara med om ett Julspel. Mycket sång av 3 körer: Ungdomskören, Canta felice och Artsong.  Lasse Vallmoss, Ingrid Engback. Kyrkkaffe.

4:e söndagen i advent. 22 dec, Gudstjänst. Det 4:e adventsljuset tänds. Lars Ingelstam, Hans Lindén. Kyrkkaffe.