Valborg

Tisdagen den 30 april är det valborg. Abrahamsbergskyrkan har ett valborgsfirande ute på Koviken där vi scouter som är där tänder elden (ta gärna på scoutskjorta om ni har). Serveringen är öppen 19-21 men det är vid 20 som programmet med körsång, tal och braständing startar. Valborgsfirandet är öppet för allmänheten och alla scouter, familjemedlemmar och andra är välkomna!

Den äldsta upptäckarpatrullen  och äventyrarscouterna är också välkomna att bo kvar på Koviken över natten så vi kan ha koll på att brasan inte sprider sig. Det finns madrasser att sova på golv inne eller vindskydd för den som vill sova utomhus. Anmäl senast dagen innan till scout(a)abrahamsbergskyrkan.se och ange då om det finns behov av specialkost.

Så den som vill vara med på övernattningen dyker upp i samband med valborgsfirandet, kom senast 20.00 så ni kan vara med och tända elden. När firandet börjar ta slut samlar vi ihop oss och äter något litet kvällsmål (innan dess är det möjligt att köpa grillad korv eller fika). Morgonen därpå äter vi frukost och slutar vi runt klockan 10 så ni hinner göra något mer första maj.

Ingen avgift utöver det en vill köpa från serveringen i samband med valborgsfirandet tas ut för övernattningen. Tag med sovsäck, liggunderlag, ev. kudde, något att dricka och äta ur, tandborste, något att sova i, något ombyte.

På onsdagkvällen den 1 maj är det ingen scoutgång.

Vi har scoutverksamhet från 8 år och uppåt. Vi ses onsdagar kl 18:30-20:00.

Det går att följa Abrahamsbergskyrkans ungdom på Facebook och Instagram (@abraung och @abrascout).

Equmenias nationella scoutläger Prisma 21-27 juli 2019 i Mohed, Söderhamn

I sommar är det dags för Equmenias nationella scoutläger Prisma. Från söndagen den 21 juli till lördagen den 27 juli ses vi i Mohed, Söderhamn.
På Prisma kommer vi träffa kompisar, laga mat, gå på andakter, tälja, bo i tält och mycket mer! Det blir en hjältedag, en stor scen med häftig underhållning, caféer och seminarier.
Prisma är ett läger där vi får reflektera Guds ljus och sprida det vidare i världen. Häng med!

Hur ser lägerveckan ut?
På söndagen reser vi till lägerplatsen och gör oss hemmastadda. Kvällen avslutas med en mäktig invigning.

På måndag, tisdag, torsdag och fredag börjar dagen med en morgonsamling följt av ett dagsprogram under förmiddagen för alla på lägret. På eftermiddagen erbjuds en mängd olika spontanaktiviteter och på kvällen hålls det flera mindre lägerbål på olika ställen på lägerområdet.

På fredagen avslutas dagen tillsammans med gudstjänst och scenshow. På onsdagen får vi alla vara med på en hjältedag med massor av spännande aktiviteter där vi får chansen att se hur vi alla kan vara vardagshjältar. På lördagen är det dags att dra sig hemåt.

Lägeravgift
Deltagaravgiften för lägret är 1 500 kr plus eventuell reskostnad. Mer information kommer om när och vart avgiften ska betalas.

Samtidigt som vi understryker vikten av att betala lägeravgiften vill vi inte att någon ska missa scoutlägret på grund av kostnader. Ta därför kontakt med en ledare om ni upplever att avgiften blir oöverstiglig.

Resan till och från Mohed
Vi kommer erbjudas att åka chartrat scouttåg till lägret tillsammans med en massa andra scouter och vi återkommer om kostnad, tider och var vi hoppar på tåget.

Anmälan
Lägret är för upptäckare och äventyrare, alltså för scouter som går i fjärde klass och uppåt. Anmälan görs online via denna länk:

Sista anmälningsdag är den 11 april.

Vid frågor kring lägret eller anmälan, maila scout@abrahamsbergskyrkan.se

Läs mer om hur du blir medlem här.

Läs om hur det fungerar med skoutskjortor och märken i abrascout genom att klicka på bilden eller här:

Scoutledarna nås genom att maila: scout@abrahamsbergskyrkan.se