Körernas start på vårterminen

Efter ett uppehåll över jul och nyår behöver inte körsugna barn och vuxna vänta länge på att få sjunga igen. Kyrkans körer startar följande datum:

Småbarnsmusiken startar onsdagen den 8 feb, kl 10.00
Körlek torsdagen den 19 jan, kl 16.45
Abrakadabra torsdagen den 19 jan, kl 18.00
Musikalkör torsdagen den 19 jan, kl 19.00
Canta felice tisdagen den 17 jan, kl 19.00

Nya hemsidan

Tänk dig att du sitter hemma och undrar vad som händer i Abrahamsbergskyrkan den kommande veckan. Kanske hörde du pålysningarna under söndagens gudstjänst men inser nu att du glömt bort iden för församlingsmötet. Eller så vill du veta temat för nästa onsdagsträff. Du kanske vill ha tag på plusgironumret till församlingen eller veta e-postadresserna till församlingens anställda. Då är en hemsida bra att ha!

Är hemsidan dessutom informativ, enkel att använda och inspirerande att klicka runt på så är det ju ännu bättre. Just det är syftet med det arbete som pågått ett tag och som nu  resulterat i en alldeles ny hemsida för Abrahamsbergskyrkans församling.

Sedan vår tidigare hemsida lanserades har internet på våra mobiltelefoner blivit en vanlig del av vardagen för många. Den nya hemsidan kommer därför att vara bättre anpassad för att kunna användas även från mobiltelefoner. Tanken är att hemsidan ska ge information och spegla den myriad av saker som händer i och kring Abrahamsbergskyrkans församling.

För dig som vill bidra med innehåll eller som har förslag till ändringar går det bra att skicka ett mejl till hemsida[snabel-a]abrahamsbergskyrkan[punkt]se

Hemsidan kommer att fyllas på med mera information så fort vi hinner. Så håll till godo några veckor till så kommer hemsidan att få mera innehåll.

Dags att anmäla sig till sommarens konfirmationsläger!

Lägret är i första hand för dig som är född 2002 eller tidigare och startar den 12 juni på vår fritidsgård Koviken på Lovön. Konfirmationen äger rum i Abrahamsbergskyrkan den 2 juli. Mer om lägret finns att läsa här.

Frågor kan ställas till Sofia Karsberg, sofia.karsberg(a)abrahamsbergskyrkan.se, eller 073-972 07 82.

Abrahamsbergskyrkan söker pastor och församlingsföreståndare, 100%

Abrahamsbergskyrkan har ett rikt församlingsliv och en bred verksamhet med många samlingspunkter för alla åldrar vilket gör att det är liv i kyrkan veckans alla dagar. Varje söndag samlas mellan 60 och 80 personer för att fira gudstjänst. Vi betjänar över 600 personer och bland församlingens ungefär 350 medlemmar finns många ideella aktiva i alla åldrar.

Vi har ett rikt gudstjänst- och musikliv. I kyrkan arrangeras intressanta temakvällar och vi har ett växande diakonalt engagemang med bland annat övernattningar för utsatta EU-migranter. Vi har också ett livaktigt barn- och ungdomsarbete med bland annat en stor scoutkår, tonår, bibelgrupp, barnkörer och konfirmationsläger under tre sommarveckor. Barn- och ungdomsarbetet bedrivs till största delen inom ramen för Equmeniaföreningen AbraUng av ett 30-tal unga ledare. Vår Seniorförening är aktiv och träffas bland annat en gång varje vecka ”mitt på dagen”. Kopplad till församlingen finns handikappseglarklubben Vindens Vänner som bland annat driver sommar- och vinterläger och vänder sig till personer med funktionsnedsättning, deras anhöriga och vänner.

För mera information se Annonsen i sin helhet här